top of page
  • Instagram
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

VÄLKOMMEN

Kom och prova

Ni är självklart välkomna att provträna med oss innan ni anmäler er till en grupp.

Skriv in mailadress och ålder på den som vill komma och testa så återkommer vi med en dag och tid då det passar.

Tack för ditt meddelande

kaaos kaamos academy logo black.jpg

ACADEMY

Välkommen till vår Nycirkusakademi - en plats att utforska sin kreativitet och lära sig fantastiska färdigheter i en trygg och säker miljö.

Vi är en modern och innovativ cirkusskola som erbjuder träning i nycirkus för barn och ungdomar. Vår passion är att inspirera och utveckla våra elever genom att kombinera traditionell cirkusträning med nya och spännande tekniker

Vi förstår att säkerhet är en prioritet för alla föräldrar när det gäller träning för deras barn, och det är också vår högsta prioritet. Våra instruktörer är erfarna och utbildade för att säkerställa att träningen sker på ett säkert sätt. Vi tar alltid hänsyn till varje enskilt barns individuella färdigheter och förmågor och anpassar träningen därefter.

Förutom att träningen är säker är den också rolig och utmanande för barnen. Vi tror på att utveckla barnens självförtroende och självkänsla genom att uppmuntra dem att utmana sig själva och utforska sina gränser på ett säkert sätt.

 

Vi tror också att nycirkusen kan vara en fantastisk plattform för barn att uttrycka sin kreativitet och själva hitta sin passion.

Vi skulle gärna bjuda in dig och ditt barn att prova på nycirkus och uppleva själva hur roligt det kan vara. Vi ser fram emot att träffa er!

SÅ, VARFÖR SKA MAN TRÄNA CIRKUS?

Kaos Kaamos--38_edited.jpg

Nycirkus är ett utmärkt sätt att träna sin motoriska förmåga och förbättra sin rörelserikedom.

Jag kan inte komma på någon aktivitet som inkluderar ett bredare spann av fysiska färdigheter än nycirkus.

Börja med att tänka på akrobatik och luft, bara där tränar man hela kroppen genom att dra och trycka, hänga och hoppa. Man får också bättre rumsorientering genom att jobba dynamiskt och statiskt i flera olika vinklar. Lägg till finmotoriken från jonglering och balansen från lindans, så tror jag att de flesta kan börja förstå varför cirkus är svårslaget.

MOTORIK

Hos Kaaos Kaamos Academy får man träna på sin kreativitet.

 

Ibland genom fysiskt problemlösande. "Kan du ta dig dit utan att nudda golvet?" "Kan du göra det baklänges?" Att själv få hitta lösningar på fysiska problem är bra både för motoriken och kreativiteten.

Det kan också vara att förkroppsliga fantasibilden. "Kan du gå som en apa som fryser?"

Sist men inte minst skapar vi också nummer och föreställningar där vi sätter ihop allt vi lär oss på cirkusen.

Kaos Kaamos-.jpg

KREATIVITET

MOD

Kaos Kaamos--27.jpg

Vi har ambitionen att göra något spännande varje lektion. Tanken är att ge våra elever tillfällen att träna på att vara modiga.

I regel tränar vi på två sorters mod. Det mest uppenbara är det kroppsliga. Det kan vara ett trick högre upp än förut, göra en ny volt eller att lita på att kompisarna finns där och tar emot en.

Det andra är det sociala. Det kan vara att våga misslyckas med ett trick man inte lärt sig än, att visa något nytt inför gruppen, att kliva upp på scenen framför en ny publik.

Mod är viktigt genom hela livet. Cirkus är ett bra sätt att lära sig det

Kaos Kaamos--39.jpg

SAMARBETE

På cirkusen jobbar vi tillsammans.

Ibland för att vi passar och säkrar varandra. 

Ibland för att vi tränar discipliner som partrapets eller gruppakrobatik.

Ibland för att vi är publik till varandra.

Det blir hela tiden ett samspel mellan individen och gruppen.

Därför är tillit och samarbete alltid centralt på cirkusen.

Kaos Kaamos--43.jpg

Våra Pedagoger

Grupper

I nuläget har vi grupper på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Vissa av grupperna håller vi i samarbete med kulturskolan och vissa av grupperna håller vi direkt genom föreningen.

Ifall gruppen inte är full är ni välkomna att komma och prova på innan ni anmäler er, skicka bara ett mail till erik@kaaoskaamos.com så jag vet när vi får besök.

Föreningens träningar

Tisdagar

16.10-16.50

17-18

17-19

För elever födda -15 till -17 

För elever födda -13 till -15 

Öppen träning för våra äldre medlemmar. Ej lärarledd.

Onsdagar

18-19

För elever födda -11 till -14 

Torsdagar

17-18

Föreställningsgrupp! För elever som redan tränar en annan tid.

Om ni inte hittar någon grupp som passar får ni gärna skicka en intresseanmälan, vi försöker skapa nya grupper utefter det intresse som finns

Vi har också ett samarbete med Kulturskolan där de köper våra tjänster för att erbjuda nycirkuskurser. Du kan hitta dessa kurser här.

Phone

072 - 71 82 679

Email

Connect

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page